simssis.blogg.se

Familjen Castell Del 37.

Nästa morgon bestämmer Aura och Justus sig för att åka på en utflyckt. De träffar en turistguide som informerar dem om de olika utflyckterna som finns att välja på. En helikoptertur över twikiiön faller dem båda i smaken. Några minuter senare anländer en bil som ska ta dem till helikopern. 
 
En helikoptertur över ön gör alla simmar hungriga så efter utflyckten hittade de ett fint utomhuskök som de beställde mat ifrån. Kocken rekomenderade Twikiiöns speciallitet: ananas surpris, eftersom Aura och Justus hade kommit hit till ön för att uppleva nya saker beställde de varsin ananas surpris och hoppades att den skulle vara lika god som den lät på namnet. 
 
Efter måltiden lade sig Justus i sanden för att sola litegrann, mendans Aura sprang runt på stranden och letade efter snäckor som hon sedan skulle använda till att göra snäckhalsband av. 
 
Senare samma kväll kom det en elddansare som skulle uppträda på stranden. All lokalbefolkning och alla turister samlades runt honom för att titta på showen. När han sedan var klar med sin show frågade han sina åskådare om någon av dem ville prova. Alla tog ett steg tillbaka och skakade på huvudet. Alla utom Aura som mer än gärna ville prova. Som tur var fick hon börja med att lära sig alla steg och rörelser utan eld först annars hade nog deras semester slutat i katastrof. 
Många timmar efter att alla åskådare hade gått hem hade Aura äntligen lärt sig elddansen och Justus trodde att han äntligen skulle få åka tillbaka till deras semesterhus och lägga sig i en skön säng och sova, men Aura hade andra planer. 
- Vi kan inte åka hem nu, vi måste ju se om vi hittar spöket på piratskeppet.
- Spöke på ett skepp, vad pratar du om?
- Ja, har du inte hört legenden att det finns en pirat på skeppet därborta som aldrig lämnat sitt skepp inte ens nu när han är död, sa Aura och pekade mot skeppet som hade gått på grund alldeles vid stranden som de var på.
Toppen, nu kommer jag aldrig få sova, tänkte Justus samtidigt som Aura drog med honom mot skeppet. 
 
Aura sprang direkt in i hytten för att leta efter piraten medans hon sa till Justus att leta uppe på däck. Justus däremot letade inte alls utan stod mest och väntade på att detta skulle ta slut så han kunde gå hem. En kort stund efteråt kom Aura utspringande genom dörren till hytten och efter henne kom ett spöke...
-Titta, vad var det jag sa? Det finns visste ett spöke här. 
Justus bara stirrade på Aura och sedan på spöket.Efter att han hämtat sig lite sa han:
-Okej, jag tror dig, jag går och sätter mig därborta och väntar på att du ska leka klart med spöket. 
Aura tittade surt efter Justus då han gick och satte sig på stranden en bit bortifrån skeppet. Sedan började hon prata med spöket om allt möjligt. Efter en lång pratstund lärde Piratkapten Drägg, som han hette, Aura piratvisan som han och hans män sjöng när de var ute till havs för en massa år sedan. 

//Jozze